Kurumsal
İletişim
Sipariş Takip
Yardım
Kolay İade

KETEN TOHUMU YAĞI CİLDE FAYDALARI NELERDİR, NASIL KULLANILIR?

KETEN TOHUMU YAĞI CİLDE FAYDALARI NELERDİR, NASIL KULLANILIR?

Keten Tohumu Yağı Cilde Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Keten Tohumu Nedir?

Son zamanlarda cilt bakımında oldukça popüler hale gelen keten tohumunun bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İlk olarak Mısır’da üretilen ve tüm dünyaya yayılan keten tohumu, linaceae bitki ailesine bağlı keten bitkisinden üretilmektedir. Eski Mısır döneminden beri çeşitli amaçlarla kullanılan keten tohumları, 4-6 milimetre uzunluğunda, kırmızımsı siyah renkli, kokusuz ve parlaktır. Yağ asitleri açısından oldukça zengin olan keten tohumları içeriğinde potasyum, magnezyum gibi önemli besin bileşenleri barındırır.

 

Keten tohumunun dış yüzeyi selüloz tabakası ile çevrilidir. Doğrudan tüketildiğinde mide enzimleri tarafından sindirimi zor olur ve içeriğinde yer alan besleyici maddelerden yeterince faydalanılamaz. 
 

Keten Tohumu Yağı Nasıl Yapılır?

Bezir yağı olarak da bilinen keten tohumu yağı, keten tohumundan soğuk pres yöntemi ile elde edilir ve yüksek oranda doymamış yağ asidi ve düşük miktarda doymuş yağ asidi içerir. Soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen keten tohumu yağı ısıl işleme maruz kalmadığı için tüm besleyici ve yararlı özelliklerini korur. Yüksek basınç altında soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen keten tohumu yağının üretimi esnasında çözücü madde kullanılmaz ve tamamen saf olarak üretilir. 
 

Keten tohumu yağı içeriğinde birçok yararlı besin bileşenleri barındırır. Bunların başında Omega 3 yağ asidi olarak bilinen Alfa-Linolenik Asit gelir. Bununla birlikte yüksek oranda lif, fosfor, bakır, magnezyum, manganez, tiamin ve bitkisel proteinler içerir. Manganezin kolajen üretiminin artmasına yardımcı etkisi bulunmaktadır. Dolayısıyla cilt ve kemikler için oldukça faydalı bir besin öğesidir. Fosfor da manganeze benzer olarak hücre yenilenmesi üzerinde etkilidir. Tiamin ise vücuda enerji sağlamaya yardım eder ve sinir sisteminin korunmasına katkı sağlar.

 

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir?

Keten tohumu yağı vücut için hayati öneme sahip olan omega 3 yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Omega 3 içeren takviye edici gıdaların içeriğinde keten tohumu yağından faydalanılmaktadır. Keten tohumu yağı, bağırsak hareketlerini destekleyerek sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Diyetisyenler tarafından kullanımı önerilen bu yağın tokluk hissinin artmasına yardımcı etkisi bulunmaktadır. 
 

Keten Tohumu Yağı Cilde Sürülür mü?

“Keten tohumu yağı cilde sürülür mü?” “Keten tohumu yağı cilde iyi gelir mi?” gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır. Doğal bir cilt bakım ürünü arayanlar için keten tohumu yağı ideal bir içeriktir. Zengin besin içeriği ve cilde sağladığı yararlar ile bilinen keten tohumu yağını günlük bakım rutininize dahil edebilirsiniz. 
 

Keten Tohumu Yağı Cilde Faydaları

Nemlendirici Etki: Keten tohumu yağı cildin derinlemesine nemlendirerek ciltteki kuruluk hissinin azalmasına yardımcı olur. Zengin yağ asitlerine sahip içeriği ile cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine katkı sağlar. 

 

Cilt Yatıştırıcı: Dış etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan kızarıklığın ve kaşıntının azalmasına yardımcı olarak cildin yatışmasını destekler. 

 

Genç Görünüm: Keten tohumu yağı, ince kırışıklık ve çizgilerin oluşumunu önlemeye katkı sağlar. Kolajen üretimini artırmaya yardımcı etkisi ile cildin yaşlanma belirtilerine karşı korunmasını destekler. Düzenli kullanımda daha genç bir cilt görünümü kazanmanıza katkı sağlar. 

 

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?
Keten tohumu yağı kullanırken ısıl işleme maruz bırakmamak önemlidir. Isıl işleme maruz kalan keten tohumu yağının içeriğindeki faydalı bileşenler zarar görmektedir.

Keten tohumu yağını cilt bakım rutininize dahil etmeden önce herhangi bir alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğini anlamak için bileğinizin küçük bir kısmında test edebilirsiniz. Keten tohumu yağını temiz cildinize hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 


Kaynakça:

https://ijpbs.com/ijpbsadmin/upload/ijpbs_526cd2e6dd1ac.pdf
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2012/270752/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1773224721003324
https://www.mdpi.com/2227-9032/11/3/395
https://zellavie.ch/wp-content/uploads/2019/01/fulltext_ajnfs-v2-id1045.pdf
https://hrcak.srce.hr/file/61736
https://web.p.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=0&sid=52b91977-ea28-4d32-bc44-3647befd8c58%40redis
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616310974?casa_token=mmZIbCwDdfYAAAAA:olUJdiCEHP6evu-gpyNBBPi_URXmzCEgLY6mmEFh3jVbcN9N7rVIUjlFrsUEGdms1UiXNG6HWxkn
https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10408398.2022.2119363
https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/BBCCBB4F29A6E5DCA6C7B9513C7AFA37/S0007114508020321a.pdf/intervention-with-flaxseed-and-borage-oil-supplements-modulates-skin-condition-in-women.pdf

 

Etiketler: KETEN TOHUMU YAĞI CİLDE FAYDALARI NELERDİR, NASIL KULLANILIR?
Temmuz 18, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR